Board index PBase Questions and Answers html link to image no longer working from inside gallery description

Questions and Answers

html link to image no longer working from inside gallery description

Ask if you need help using PBase.
briansolar1
 
Posts: 5

html link to image no longer working from inside gallery description

Post Sun Nov 01, 2020 9:27 pm


Hi, I have been embedding banner images for galleries inside the description box and they have displayed fine for years but about a month ago the image display stopped working. The html link actually works still so something must have changed in pbase. Here is an example of html I have in my gallery description:

<div align="center"><img src="http://wildernesstravels.co.uk/pbaseheader1.jpg" border="1" alt="Glen Shiel, Scotland">
The galleries of Brian and Martina.......

So the image link works if put into a browser url on its own ie http://wildernesstravels.co.uk/pbaseheader1.jpg. But doesn't display anymore in pbase. Does anyone have any ideas on this thanks?
Brian

amoxtli
 
Posts: 3173
Location: San Diego, California

Re: html link to image no longer working from inside gallery description

Post Sun Nov 01, 2020 10:33 pm


That's odd, because it still works in my galleries.

https://pbase.com/amoxtli/butterflies

I did use a different code.

<a href="http://www.pbase.com/amoxtli/image/111492181">
<br><img border="0"src="http://www.pbase.com/amoxtli/image/111492181/original.jpg">

You are welcome to try to use this code. Let us know if it works for you.

Regards,
Walter
Walter Otto Koenig Architectural Photography: http://www.wokoenig.net

General Photography: http://www.wokoenig.com

Pacific Photographic Society: http://www.pacificphoto.net

dw_thomas
 
Posts: 467

Re: html link to image no longer working from inside gallery description

Post Mon Nov 02, 2020 1:53 am


(Some idle speculation ...)

Walter's code is using images he has on PBase, Brian's code is trying to get images from another site -- perhaps some change has occurred at either of those locations, possibly related to security enhancements?

Similar to what Walter is doing code-wise, I have a sort of cover page for a couple of major excursions using clickable images in a large narrative to branch off to various galleries (which still appear to function). But also like Walter, my embedded images are coming from here on PBase.

Samples:
https://pbase.com/dw_thomas/grandtour2016 (Yes, I really, really should finish that some day ....)
https://pbase.com/dw_thomas/eclipseramble2017


With PBase, you have to enable "Direct Linking" to use images you have installed on PBase on another website (which I also do). Any possibility something on your wildernesstravels site might have changed in regard to external linking?

Beyond that, dunno. In general I'm continually amazed at what we can "get away with" in customizing these galleries.

DaveT

briansolar1
 
Posts: 5

Re: html link to image no longer working from inside gallery description

Post Mon Nov 02, 2020 6:00 pm


Hi,
thanks for the help from both of you. I uploaded the banner image into pbase, such that I was referencing a web address in pbase in a similar way to Walter and it worked! So I guess yes there may have been a security change either from my other website or pbase. But I have it working now anyway. Now to upload the other headers!

thanks again
Brian

dw_thomas
 
Posts: 467

Re: html link to image no longer working from inside gallery description

Post Tue Nov 03, 2020 2:07 am


Excellent! Thanks for the feedback.

DaveT

richo
 
Posts: 228

Re: html link to image no longer working from inside gallery description

Post Sat Nov 07, 2020 1:19 pm


You can also test html, css and even some code at:
https://www.w3schools.com/html/tryit.as ... html_intro


Board index PBase Questions and Answers html link to image no longer working from inside gallery description

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests